Είσοδος Μελών
loading
Flag
ENGLISH
Page Tools:

Η Κλασσική Διαδρομή

 Τα 42.195 μέτρα του Μαραθωνίου της Αθήνας συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο δύσκολες και απαιτητικές διαδρομές Μαραθωνίου στον κόσμο. Κάθε χρόνο χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς απ’ όλο τον πλανήτη ταξιδεύουν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. 

 
Η εκκίνηση δίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, στην πόλη του Μαραθώνα.  Οι δρομείς ακολουθούν την διαδρομή που χαράχθηκε για τον πρώτο Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 και θεωρείται μια από τις πιθανές διαδρομές που ακολούθησε ο Φειδιππίδης μετά τη Μάχη του Μαραθώνα. 
 
Τα πρώτα 6χλμ οδηγούν τους δρομείς εκτός της περιοχής της αφετηρίας και μετά από μια κυκλική διαδρομή γύρω από τον Τύμβο του Μαραθώνα ο δρόμος οδηγεί εκτός της πόλης. 
 
Οι δρομείς στην απόσταση που διανύουν ως τον τερματισμό περνούν μέσα από 8 διαφορετικές πόλεις και περιοχές της Αττικής όπως η Νέα Μάκρη, η Ραφήνα, το Πικέρμι, η Παλλήνη, ο Γέρακας, η Αγία Παρασκευή, ο Χολαργός, το Χαλάνδρι.
 
Η είσοδος στην πόλη της Αθήνας, στη γέφυρα της Κατεχάκη σηματοδοτεί και το τελευταίο κομμάτι της μαραθώνιας διαδρομής, ήδη ο δρόμος έως αυτό το σημείο είναι μια πραγματική κατάκτηση καθώς στα 30χλμ που προηγήθηκαν σε περισσότερα από 10χλμ η πορεία ήταν ανηφορική.   
 
Κατηφορίζοντας πια οι δρομείς μπαίνουν στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας μέσω της οδού Φειδιππίδου, λίγο πιο κάτω - ανάμεσα στον κόσμο που ενισχύει την προσπάθεια τους με χειροκροτήματα και μπράβο – δεσπόζει ο γυάλινος Δρομέας του Βαρώτσου, ένα χαρακτηριστικό τοπόσημο της Αθήνας, μιας πόλης που κινείται συνέχεια μπροστά. 
 
Κατηφορίζοντας την Ηρώδου Αττικού με τον Εθνικό Κήπο στα δεξιά τους και το Παναθηναϊκό Στάδιο στο βάθος οι δρομείς ξέρουν πιά ότι βρίσκονται λίγες ανάσες μακριά από μια μοναδική κατάκτηση. Τον Τερματισμό στον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό. 
 
 
 
Add a comment
Share:
Επίσης στο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός
Τρέχετε τον Μαραθώνιο της Αθήνας; Όλα όσα χρειάζεστε για…
Στην αρχή ήταν απλώς μια αγροτική περιοχή, μετά έγινε…
Ο Μαραθώνιος είναι κάτι περισσότερο από έναν Αγώνα, είναι…
TO DO
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Επιλέξτε περιοχή
Επιλέξτε ξενοδοχείο
Επιλέξτε αστέρια
Επιλέξτε παροχές
ΑΘΗΝΑ - ATHENS
Δείτε τo Λεύκωμα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών σε flip book
THE
ATHENS
INTERACTIVE
MAP
Εντοπίστε εύκολα και γρήγορα ξενοδοχεία
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ & ΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ
ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ
Μία Ημέρα στην Αθήνα
The great thing about Athens, and Greek culture in general, is that the day is long
ΣΕ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Τρεις Ημέρες στην Αθήνα, τον Πειραιά & την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Spending three full days is a great way to begin feeling part of the city. The following...
ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Πέντε Ημέρες στην Αθήνα & τον Αργοσαρωνικό
If you have five days to spend, we recommend dedicating your fifth day to the northern suburbs & the Argosaronic Islands.
ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ
Μία Εβδομάδα στην Αθήνα & τα νησιά του Αργοσαρωνικού
You have Athens at your feet for one week. Feel free to explore Athens-Attica region & Argosaronic Islands and discover the secrets of a multidimensional destination
Η ΕΞΑΑΑ στηρίζει