ne_641781.jpg
Πρωτοβουλία ΕΞΑΑΑ υπέρ του Μαραθώνιου και της Αθήνας www.athensauthentic.com
E-MAGAZINO

www.athensauthentic.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16 / 10 / 2015
Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά, άμεσα  και πρακτικά στην προβολή του αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου, του πλέον σημαντικού και διεθνώς αναγνωρίσιμου αθλητικού γεγονότος της Αττικής, που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ στις 8/11/2015, δρομολόγησε από τον Ιούνιο μια σειρά από δράσεις και «εργαλεία» προβολής του, στην υπηρεσία τόσο της φετινής διοργάνωσης όσο και των επόμενων.
Κατ’ αρχήν συστάθηκε ένα Δίκτυο συνεργειών και συνεργασιών -σε εθελοντική βάση- μεταξύ φορέων, επιχειρήσεων και επαγγελματιών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα υπέρ του Μαραθωνίου Δρόμου και της Ιδέας, που συνεχώς διευρύνεται. Σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και λειτουργώντας επικουρικά προς αυτόν, αλλά και με την καθοριστική συμβολή των στρατηγικών μας συμμάχων Marketing Greece και Nelios,  καταφέραμε:
Να δημιουργηθεί ένας απόλυτα σύγχρονος και αισθητικά άρτιος ιστότοπος, το website www.athensauthentic.com – ευγενής προσφορά της εταιρείας Nelios (*) 
Ο συγκεκριμένος ιστότοπος αποτελεί την πλατφόρμα σύνδεσης όλων των συμμετεχόντων στη δράση με το ευρύ κοινό και τους επισκέπτες. Θα καταγράφει όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, αλλά και με άξονα τον Μαραθώνιο και ήδη συγκεντρώνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για αθλητές και επισκέπτες του προορισμού, δώρα, προσφορές και εκπτώσεις προς τους Μαραθωνοδρόμους και τους επισκέπτες.  Φυσικά, προβάλλει την μοναδικότητα και την αυθεντικότητα του Μαραθωνίου της Αθήνας, τις οικουμενικές αξίες που τον γέννησαν και τον ανέδειξαν σε Ολυμπιακό Άθλημα και το «ευ αγωνίζεσθαι». Παράλληλα, προσκαλεί όλους, Έλληνες πολίτες και επισκέπτες να κοινοποιήσουν την «μαραθώνια» εμπειρία τους  και να γίνουν ενεργό μέλος της δράσης σε ατομικό ή και ομαδικό επίπεδο (λ.χ. φορέα, επιχείρησης κ.ά). To site θα εμπλουτίζεται διαδραστικά με ολοένα και περισσότερες χρηστικές πληροφορίες, video,  χάρτες, προτάσεις και αρχειακό υλικό που αφορά στον Μαραθώνιο, στην ιστορική και αλλά και την σημερινή εκδοχή του.
Να είναι έτοιμη από σήμερα (15/10/2015) μια καμπάνια προβολής του Μαραθωνίου Δρόμου και της Αθήνας με τον τίτλο –μήνυμα: «Be an Athens Pace-setter» -ευγενής  προσφορά της Marketing Greece (*)
Με τη δημιουργία συγκεκριμένης εμπειρικής ιστορίας (concept) και τη προώθηση του σχετικού “hashtag” #athensauthenticmarathon, την σύνδεση με την πλατφόρμα discovergreece.com και των social media tools της καθώς και με ένα στοχευμένο πλάνο δημοσίων σχέσεων με “story pitching” μέσω του δικτύου της σε Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, η Marketing Greece βοηθά την Αθήνα να εξωτερικεύσει για ακόμα μία φορά την διαφορετικότητα, την υπεροχή και την αυθεντικότητά της. Η καμπάνια είναι διαθέσιμη για κάθε ενδιαφερόμενο να συμβάλλει εθελοντικά στην προβολή της Αθήνας και του Μαραθωνίου Δρόμου επικοινωνώντας μέσα από το website, blog, σελίδα του στα social media, την αφίσα και τα μηνύματα (posts) που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό (ευγενής προσφορά του artstudio-artemis Kokkinaki-graphic design)
• Να προσκληθούν και να φιλοξενηθούν στην Αθήνα 8 εξειδικευμένοι -και μαραθωνοδρόμοι οι ίδιοι-  δημοσιογράφοι και bloggers από την Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, οι οποίοι θα καλύψουν το γεγονός (συνεργασία Marketing  Greece και ξενοδοχείων – μελών ΕΞΑΑΑ)
• Να συμμετέχουν με τον χαρακτηρισμό “marathon hotels” τριάντα (30) μέχρι στιγμής  ξενοδοχεία -μέλη της ΕΞΑΑΑ στην γιορτή, προσφέροντας -επιπρόσθετα- ειδική εξυπηρέτηση, εκδηλώσεις, υπηρεσίες και δώρα στους Μαραθωνοδρόμους των 42 χλμ. αλλά και ενδυναμώνοντας επικοινωνιακά τον αυθεντικό Μαραθώνιο.
• Να συμμετέχουν με τον χαρακτηρισμό “marathon” πολλά καταστήματα – μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην δράση ως σύμμαχος και βασικός υποστηρικτής της, από την 1η Νοεμβρίου και για  15 ημέρες μετά τον Μαραθώνιο, προσφέροντας ειδικές προσφορές και δώρα στους Μαραθωνοδρόμους  των 42 χλμ.
• Να διοργανώνονται ειδικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και να υλοποιούνται πρωτότυπες δράσεις από Ιδρύματα, χώρους Πολιτισμού, Μουσεία, Φεστιβάλ της Αθήνας  αλλά και επιχειρήσεις,  ειδικά για τον Μαραθώνιο.
Αυτά, αποτελούν κατά τη δική μας άποψη, απλά, την αρχή για μια διαχρονική και συντονισμένη προσπάθεια που ξεκινά από σήμερα και με υλικό που ελεύθερα θα διατίθεται σε όλους, φορείς, επιχειρήσεις, πολίτες, επισκέπτες, ΜΜΕ, τους οποίους και προσκαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή  – συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.
Εκτιμούμε πως μέσα από την εργασία όλων όσοι αφιλοκερδώς στηρίξαμε την ιδέα -σε μια εποχή όπου τα capital controls και η οικονομική και πολιτική επικαιρότητα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον όλων- προσφέρονται πλέον τα βασικά «εργαλεία» και τίθενται τα θεμέλια και για μια νέα εποχή στην προβολή του αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, του κορυφαίου γεγονότος της πόλης μας με ιστορία άνω των 2.500 ετών. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα μπορεί να αξιοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για την προβολή και λοιπών σημαντικών αθλητικών -και όχι μόνο- διοργανώσεων που αναδεικνύουν την αναμφισβήτητη αυθεντικότητα της Αθήνας.
Ευχαριστούμε θερμά:
Τα ξενοδοχεία – μέλη μας
Τους λοιπούς -μέχρι σήμερα- Υποστηρικτές της πρωτοβουλίας:
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), Παναθηναϊκό Στάδιο, Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB), Δήμο Μαραθώνα, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Μουσεία: Νέο Ακρόπολης και Ηρακλειδών, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λίμνη Βουλιαγμένης, Athens Digital Arts Festival, Athens City Sightseeing, Sole Bike, City Contact, Athens Walking Tours, Olympic Cruises, Taxiplon, «Αρχαία Μονοπάτια Πολιτισμού και Άθλησης», Financial Media Way, Greek Bees και
Τους -μέχρι σήμερα- Συμμάχους Επικοινωνίας:  Αθήνα 9.84, HIT 88,9 tornos news, GTP, Hellenic Travelling, “doreandiakopes”, Travel Daily News Network.
Ακολουθούν :
(*) Οι ανακοινώσεις των δύο βασικών στρατηγικών συμμάχων και στενών συνεργατών Marketing Greece και Nelios
Λίγες αθλητικές διοργανώσεις φέρουν τόσο μεγάλη κληρονομία όσο ο Αυθεντικός Μαραθώνιος.  Συνώνυμος της αντοχής, της επιμονής, του ανθρωπισμού και της ιστορίας, ο θεσμός του Μαραθωνίου έχει εμπνεύσει πολλούς να τον αγκαλιάσουν, να τον αγαπήσουν και να τον τρέξουν! Το πιο απαιτητικό από τα σύγχρονα αθλήματα, παρακινεί τους συμμετέχοντες, τους θεατές και τους φίλους του να κάνουν περισσότερα, να γίνουν καλύτεροι και να πετύχουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους. Οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς κάθε επιπέδου, μας δίνουν το κίνητρο για να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό! Αυτός είναι ο λόγος που η Nelios αισθάνθηκε την υποχρέωση να συνεισφέρει στον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο. Στόχος μας, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ήταν να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που θα τρέξουν, θα επευφημήσουν, θα ενισχύσουν εθελοντικά ή θα συμμετέχουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, να ζήσουν μια μοναδική, ξέγνοιαστη και ευχάριστη εμπειρία στην Ελλάδα, δίχως άγχη και προβληματισμούς. Αυτό μεταφράστηκε στη δημιουργία ενός νέου site που θα περιλαμβάνει ό,τι πληροφορίες χρειάζεται κάποιος επισκέπτης, που θα έρθει για τον Μαραθώνιο, όπως πως να εγγραφεί, που να μείνει, τι να κάνει στην Αθήνα και άλλα. Ταυτόχρονα ο ιστότοπος θα παρέχει πρόσβαση σε αποκλειστικές προσφορές και προνόμια για τους φίλους του Μαραθωνίου. Έμπνευσή μας ήταν η ίδια η διαδρομή που έκανε ο Φειδιππίδης, μεταφέροντας τα νέα της νίκης, από τον Μαραθώνιο στην Αθήνα, χιλιάδες χρόνια πριν. Θέλαμε να κάνουμε το site “υποκειμενικό” και προσωπικό, τόσο για τον δρομέα όσο και για τον απλό επισκέπτη. Χρησιμοποιώντας τη σχεδιαστική τεχνική της εξιστόρησης (storytelling design) καταφέραμε να το κάνουμε να αντικατοπτρίζει την πορεία ενός μαραθωνοδρόμου, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πληροφοριακό και εύχρηστο. Τέλος γνωρίζαμε πως όπως εμείς εμπνευστήκαμε από τους συμμετέχοντες, έτσι και άλλοι θα παρακινηθούν, αν δουν και μάθουν από πρώτο χέρι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ούτως ώστε να το πετύχουμε, κάναμε το site μας social media friendly, αναδημοσιεύοντας τις αναρτήσεις με το hashtag #AthensAuthenticMarathon. Ανυπομονούμε να δούμε τους ανθρώπους να ποστάρουν, να ανεβάζουν και να τουιτάρουν τα πάντα σχετικά με τον έναν και μοναδικό Αυθεντικό Μαραθώνιο, όπως άλλωστε θα κάνουμε και εμείς.
*Η Nelios κατέχει ηγετική θέση στο Τουριστικό Digital Marketing στην Ελλάδα.
Έχει βραβευτεί πολλές φορές, τόσο εδώ, όσο και διεθνώς, για την πρωτοποριακή δουλειά της και τις καινοτόμες καμπάνιες της.
Η Marketing Greece στρατηγικά στοχεύει στην ανάδειξη της Αθήνας ως citybreak προορισμό και ο Μαραθώνιος αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία να αναδείξουμε τις αξίες της πόλης, την ατμόσφαιρα και τα στοιχεία εκείνα που κάνουν την Αθήνα να ξεχωρίζει. Χτίζοντας πάνω σε ενέργειες που υποστηρίζουν και αναδεικνύουν στοιχεία πολιτισμού και ιστορίας, προσδίδοντας απαράμιλλη αξία στην αυθεντικότητα της πόλης, η οποία αναβιώνει στην καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της, στοχεύουμε σε μία Αθήνα ψηλά στην κατάταξη των citybreak προορισμών.
Με αφορμή λοιπόν το γεγονός του Μαραθωνίου και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προώθησης και αναγνώρισης της Αθήνας ως citybreak προορισμό, η Marketing Greece, ως πλατφόρμα συνέργειας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στηρίζει την προσπάθεια συμβάλλοντας με τα δικά της μέσα στην ανάπτυξη και προώθηση της καμπάνιας “AthensAuthentic”. Αναδεικνύουμε αυθεντικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης στην Αθήνα. Επενδύουμε στην αξία της αυθεντικότητας και με εφαλτήριο το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Μαραθωνίου που αποτελεί θεσμό αλλά και άλλα πολιτιστικά δρώμενα, αξίες και παραδόσεις, καλούμε το κοινό να βιώσει και να διαδώσει τις αυθεντικές στιγμές και εμπειρίες ως στοιχείο της εξελισσόμενης καθημερινότητας της πόλης.
Το 2013 ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ως σύγχρονος Κοινωνικός Εταίρος, ίδρυσε με συμμέτοχους το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), την MARKETING GREECE, Ανώνυμη Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η Marketing Greece στοχεύει, μέσω ενός πλάνου πολυεπίπεδης επικοινωνιακής στρατηγικής, να αναδείξει τη χώρα μας σε έναν από τους σημαντικότερους και ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Photo gallery