ne_150322.jpg
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΑ-Α
E-MAGAZINO

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής έχει δρομολογήσει μια σειρά από δράσεις προς την κατεύθυνση της υποστήριξης των θετικών πρωτοβουλιών για την Αθήνα και τα ξενοδοχεία –μέλη της ΕΞΑ-Α.

 

Πρωτοβουλίες ΕΞΑ-Α

*Σε ότι αφορά στο πλαίσιο της  κοινωνικής μας ευθύνης συνεχίζουμε με το πρόγραμμα  «ΚΙ ΕΜΕΙΣ…. ΜΠΟΡΟΥΜΕ» – που περιλαμβάνει την διάθεση μερίδων φρέσκου καλομαγειρεμένου ξενοδοχειακού φαγητού, αλλά και διάθεση εξοπλισμού και τροφίμων και άλλων ειδών από τα ξενοδοχεία – μέλη μας αφιλοκερδώς σε ιδρύματα αλλά και σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη συμμετοχή 25 ξενοδοχείων που μαγείρευαν και προσέφεραν σε εβδομαδιαία βάση 1250 μερίδες φαγητού. Η δράση οργανώνουμε να επεκταθεί και σε άλλο επίπεδο – το οποίο θα ανακοινώσουμε εν καιρώ.

 

*Διοργάνωση επισκέψεων γνωριμίας επαγγελματιών του Τουρισμού και δημοσιογράφων με την Αθήνα:  Η Ένωση δημιουργεί συνέργιες φιλοξενίας και προβολής της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού προωθώντας συγκεκριμένα θεματικά τουριστικά πακέτα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου με στόχο την επαναπροσέλκυση του ενδιαφέροντος ξένων επαγγελματιών του Τουρισμού αλλά και ξένων δημοσιογράφων για την Αθήνα. Τους φιλοξενούμε στην πόλη μας προβάλλοντας την ως αυτοτελή τουριστικό προορισμό που μπορεί να «κρατήσει» τον επισκέπτη – και όχι μόνο να λειτουργεί ως «στάση» προς τα νησιά και άλλους προορισμούς στη λοιπή Ελλάδα. Πρόσφατα ( Σεπτέμβριος 2012 ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα δύο ομάδες δημοσιογράφων, προσκεκλημένοι της Π. Ν. Α. οι οποίοι «πέρασαν» για μια μέρα από την Αθήνα. Η φιλοξενία από πλευράς της Ένωσης περιλάμβανε διανυκτέρευση, ξενάγηση στην Πλάκα και στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη από διπλωματούχο ξεναγό και επίσημο δείπνο για κάθε ομάδα δημοσιογράφων. Ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Ένωσης, για τον Τουρισμό της Αθήνας και της Αττικής και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρουν για τις νέες εμπειρίες θεματικού τουρισμού που μπορεί να προσφέρει η Αττική και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αλλά και για την ετήσια διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου. Ήταν «ανοιχτοί» σε μια επίσκεψη στην Αθήνα για …διεξοδικό ρεπορτάζ (μια πρώτη αναφορά στην Αθήνα θα δημοσιευθεί τον Νοέμβριο 2012.)  Η δεύτερη ομάδα αφορούσε σε δύο γερμανίδες και δύο αυστριακές δημοσιογράφους που εργάζονται για εφημερίδες και τουριστικά περιοδικά.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο fam trips  για  (11) και (12) άτομα αντίστοιχα -Γάλλους Τ.Ο. αλλά και εκπροσώπους και συνεργάτες της AIR FRANCE- που είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη, στην παραλιακή ζώνη (την λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα) και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν επίσης δημοσιογραφικά αφιερώματα στον Αργοσαρωνικό με τίτλο «διακοπές στην Αττική» και γερμανικά ΜΜΕ επισκέφθηκαν την Αίγινα στο πλαίσιο κάλυψης γενικότερων θεμάτων που αφορούσαν την χώρα μας. Τα ταξίδια διοργανώθηκαν / διοργανώνονται από ΕΞΑ-Α με μηδενικό κόστος και την αρωγή ξενοδοχείων – μελών, του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, της εταιρείας «Υδραϊκής», παραδοσιακών εστιατορίων στην Πλάκα, τουρ. γραφείων (πούλμαν) και την βοήθεια της Γενικής Γραμματείας υπ. Πολιτισμού.

 *Σε ότι αφορά θέματα Ασφάλειας και αστυνόμευσης:  Η ΕΞΑ-Α με τη βοήθεια της GBR Consultingσυνέταξε ειδικό ερωτηματολόγιο για τη καταγραφή, συγκέντρωση προβλημάτων και αιτημάτων που αφορούν στα πολλά θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης που απασχολούν την πρωτεύουσα, καλώντας τα ξενοδοχεία – μέλη να το απαντήσουν. Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται αφενός ομαδοποιούν τα ζητήματα και προωθούνται άμεσα στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα της κάθε περιοχής, αφετέρου φανερώνουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο της αδυναμίες που είναι ορατές στα μάτια των επισκεπτών, προκειμένου η πολιτεία να λάβει τα σχετικά μέτρα.

 * Ομαδοποίηση της ξενοδοχειακής προσφοράς μέσω του website της ΕΞΑ-Α: Μέσω του νέου δυναμικού website της Ένωσης έχουμε δρομολογήσει την καταγραφή (και αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφίες) των  ιδιαίτερων και «αυτόνομων»  χώρων των ξενοδοχείων (εστιατόρια , roof garden, café, spa, αθλητικά κέντρα, πισίνες, συνεδριακοί χώροι, κ.λπ.), προκειμένου οι χώροι αυτοί να αποτελούν και να προβάλλονται ως σημαντικά σημεία συνάντησης και δράσεων στην πόλη. Στο site επίσης επιχειρείται η καταγραφή σημαντικών events κάθε τύπου (από επαγγελματικές εκθέσεις σε Αθήνα και εξωτερικό, έως φεστιβάλ, παραστάσεις, δράσεις ιδρυμάτων, Μουσείων κ.λπ. αλλά και εκδρομών – θεματικών αποδράσεων περιπάτων) σε Αθήνα, Αττική και Αργοσαρωνικό. Αξιόλογη είναι και η παρουσία της ΕΞΑ-Α στα social media – όπου επιχειρείται η δικτύωση των ξενοδοχείων- μελών,  η ανάρτηση υλικού, φωτογραφιών, προσφορών κ.λπ. αλλά και την καθημερινή  ενημέρωση των ξενοδοχείων και fbφίλων για όσα σημαντικά συμβαίνουν στη πόλη.

 * Η ΕΞΑ-Α χορηγός φιλοξενίας σημαντικών εκδηλώσεων στην Αθήνα:

Θέλοντας να υποστηρίξουμε το «θετικό» πρόσωπο της πόλης μας στην οποία γίνονται πολλά σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα τα οποία όμως συχνά μένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό, επιδιώξαμε να λειτουργήσουμε ως χορηγοί φιλοξενίας αρκετών events, διεθνούς χαρακτήρα που σε κάποιες περιπτώσεις – λόγω και της οικονομικής κρίσης – κινδύνευαν έως και να ακυρωθούν. Σε όλες τις χορηγίες εξασφαλίσαμε ανταποδοτικά διαφημιστικά οφέλη για τα ξενοδοχεία μέλη μας που συμμετείχαν στις δράσεις.

  1. ATHENS BIENNALE2. ATHENS VIDEO ART FESTIVAL (2η χρονιά)3. “SOCRATES NOW” – 4.500 θεατές (και  τουρίστες) 4. “GRANDE SECRETO FASHION 2012” 5. ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑΣ – ΔΩΡΑ ΣΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ    ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ “MADE IN ATHENS” 6.«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ», 7. “ATHENS FLYING WEEK” – “AIR SHOW” 8. “HOSTED IN ATHENS”. 9. 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ – (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ) 10. ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΑΝΑΜΕΣΑ» 2013, κ.ά.

 * Συμμετοχή σε κοινές δράσεις: Η ΕΞΑ-Α και τα ξενοδοχεία – μέλη της συνεργάζονται  επίσης και συμμετέχουν σε δράσεις διαφόρων φορέων όπως π.χ. του Δήμου Αθηναίων ( «ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ» / «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ: “ATHENS WORLD MUSIC FESTIVAL”, κ.ά.)  του Εμπορικού Συλλόγου (π.χ. «ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ – 10ημερο ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ»), του ΣΕΤΕ – (π.χ «ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ /ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» – και την Αθήνα) κ.ά.

 Στα λοιπά πεδία του site μας θα βρείτε αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Ένωσης