ne_117577.jpg
Η ΑΘΗΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ
E-MAGAZINO

Η ΑΘΗΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

1) Εκπρόσωποι ξένων ΜΜΕ και τουριστικοί πράκτορες στην Αθήνα

Δράσεις και συνεργασίες που αποδίδουν: Συνεχίζεται με επιτυχία η συνεργασία της ΕΞΑΑΑ με την Marketing Greece μέσω της οποίας έρχονται στην Αθήνα, φιλοξενούνται και ενημερώνονται για τον προορισμό και την αθηναϊκή ξενοδοχία σημαντικοί δημοσιογράφοι από ευρωπαϊκά -και όχι μόνο-ΜΜΕ. Παράλληλα διοργανώθηκε το πρώτο press trip με δημοσιογράφους από την Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής -στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί, ενώ επίσης υποστηρίχθηκε η παραγωγή σειράς εκπομπών για την Ελλάδα και την Αθήνα με την φιλοξενία του Εθνικού Ρουμανικού Καναλιού TVR –σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ρουμανίας. Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη fam trips σε συνεργασία με την AEGEAN, αυτή την φορά με σημαντικούς Άγγλους και Τσέχους τουριστικούς πράκτορες:

*Η συνεργασία με την Marketing Greece:

Η ΕΞΑΑΑ και η Marketing Greece στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψαν στις 30.1.2014 προσκάλεσαν στην Αθήνα και φιλοξένησαν πέντε δημοσιογράφους από την Αγγλία, εξειδικευμένους στο επαγγελματικό ταξίδι & τον συνεδριακό τουρισμό στις 19-23.3.2014 από τα εξής ΜΜΕ: Conference & Meeting World, Exhibition World, Executive Traveller Magazine, Incentive Travel & Corporate Meetings, Buying Business Travel και Meetings & Incentive Travel. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα το διάστημα 19 -23 Μαρτίου, οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες προορισμού σε ότι αφορά στον Συνεδριακό Τουρισμό, επισκέφτηκαν συνεδριακούς χώρους ξενοδοχείων και εκθεσιακά κέντρα, περιηγήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σε νέες γειτονιές και παράλληλα ενημερώθηκαν για δράσεις όπως το «Rethink Athens» αλλά και για εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα – στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της ΕΞΑΑΑ “Athens cultural city break”.

Σημειώνουμε ενημέρωση που «ανέβηκε» ήδη στο blog της Marketing Greece, (www.marketinggreece.com ) : (http://goo.gl/oGGQh5) με στιγμιότυπο από ξενάγηση / ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του press trip και ένα πρώτο ενδεικτικό αποτέλεσμα από τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν για την Αθήνα: www.incentivetravel.co.uk/destination-reports/destination-reports/19206-put-athens-back-on-your-shortlist

* Επιπλέον πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη ταξίδι, Γερμανού αυτή τη φορά δημοσιογράφου από τις εφημερίδες Neue Westfaelische και Neue Osnabrucker Zeitung (440.000 φύλλα) σε συνεργασία με την Marketing Greece. Ο γερμανός δημοσιογράφος ήρθε στην Αθήνα στις 10-13.4.2014, φιλοξενήθηκε σε ξενοδοχείο μέλος μας και επισκέφθηκε το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, τη Λίμνη Βουλιαγμένης, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών κ.α. ενώ επίσης συντονίσαμε συναντήσεις του με σημαντικούς ανθρώπους και πρωτοβουλίες για την προβολή σημαντικών δράσεων μέσα από συνεντεύξεις.

* Τα επόμενα ταξίδια που έχουν προγραμματισθεί με δημοσιογράφους μέσω της συνεργασίας μας με την Marketing Greece είναι α) με μεμονωμένους δημοσιογράφους από την Ρωσία εξειδικευμένους στα ταξίδια Γάμου – που θα επισκεφτούν την Αθήνα το διάστημα 23 -27.04.2014, β) με μεμονωμένους δημοσιογράφους από Αγγλία που θα επισκεφτούν την Αθήνα, την Ύδρα και τις Σπέτσες το διάστημα 12-19.05.2014 στο πλαίσιο προβολής των νησιών του Αργοσαρωνικού, ενώ αναμένονται και Group Press Trips γ) από Γερμανία: 08-11.05.2014 και από Αγγλία: δ) 14 – 18.05.2014 και ε) 28.05 – 01.06 (Bloggers Trip).

*Η συνεργασία με την AEGEAN:

Η συνεργασία με την Aegean συνεχίζεται επίσης επιτυχώς και αυτή την φορά υποστηρίχθηκαν από τα ξενοδοχεία – μέλη της ΕΞΑΑΑ και τους συνεργάτες του Δικτύου εθελοντών της Ένωσης, δύο ταξίδια με εκπροσώπους σημαντικών τουριστικών γραφείων από την Αγγλία και την Τσεχία τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 8 – 10 Μαρτίου 2014 το πρώτο και στις 28 – 30 Μαρτίου 2014 το δεύτερο. Το πρόγραμμά τους περιλάμβανε φιλοξενία vip’s και πλήρη ενημέρωση για τις δυνατότητες της Αθήνας, του παραλιακού μετώπου αλλά και των νησιών του Αργοσαρωνικού. Παράλληλα τους ενημερώσαμε για σημαντικές κινήσεις και δρώμενα στην πόλη που αναβαθμίζουν και επανατοποθετούν το αθηναϊκό προϊόν στις διεθνείς αγορές. Στα ταξίδια αυτά συμμετείχαν τα γραφεία α) από Αγγλία: Carnibal UK, Cox & Kings, Cyplon, Flight Centre, Holland, America/Seaboum, Jetset, JTA, PCS, Silversea, Superbreak β) από Τσεχία: Orbix, BCD, OK Tours, Hogg Robinson, Fractal, Natour, CK Inex, American Express, Carlson Wagonlit

*Η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής:

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το πρόγραμμα του πρώτου ταξιδιού που συνδιοργάνωσαν η ΕΞΑΑΑ με την Περιφέρεια Αττικής –στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπεγράφη στις 12.2.2014. Στο πρώτο αυτό ταξίδι η ΕΞΑΑΑ επιμελήθηκε την πολυτελή διαμονή και τα επίσημα γεύματα και δείπνα που προσφέρθηκαν, τις μετακινήσεις αλλά και τις συναντήσεις / συνεντεύξεις που δόθηκαν από φορείς, σημαντικές προσωπικότητες και εκπροσώπους σημαντικών χώρων στην Αθήνα – στο πλαίσιο της επίσκεψης των δημοσιογράφων, που άφησαν άριστες εντυπώσεις. Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής πρόσθεσε ορισμένες παραδοσιακού χαρακτήρα «πινελιές, ιδέες και βόλτες στην πόλη και επίσης διοργάνωσε την επίσκεψή τους στα νησιά του Αργοσαρωνικού με πολυτελές σκάφος. Οι δημοσιογράφοι που φιλοξενήθηκαν προέρχονταν από τα εξής ΜΜΕ: Travel Weekly, La Repubblica, Die Welt, HOLIDAY & LIFESTYLE, Management, RTL radio station, Phychologies, The old now blog

2. Συμμετοχή ΕΞΑΑΑ σε εκθέσεις εξωτερικού

Η ΕΞΑΑΑ συμμετείχε σε συνεργασία – όπως πάντα με την ΕΑΤΑ και το Athens Convention Bureau στις εξής Εκθέσεις Εξωτερικού: GRECLAND PANORAMA στη Στοκχόλμη (14-16/2/2014), 3) ITB στο Βερολίνο (5-9/3/2014), 4) ΜΙΤΤ στη Μόσχα (19-22/3/2014) . Είχε ήδη συμμετάσχει στην FITUR στη Μαδρίτη (22-26/1/2014) και φυσικά θα συμμετέχει και την WTM του Λονδίνου την 3–6/11/2014. Οι εντυπώσεις ως τώρα από την συμμετοχή στις εκθέσεις ήταν θετικές, η Αθήνα όπως όλα δείχνουν αρχίζει να αποκτά ξανά το κύρος της και η ζήτηση έχει αυξηθεί απ’ όλες τις παραδοσιακές αγορές αλλά και από νεοεμφανιζόμενες όπως αυτή της Σουηδίας και των υπόλοιπων Σκανδιναβικών χωρών .

Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι προσπάθειες της ΕΞΑΑΑ τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια (και κυρίως η συνεχής διοργάνωση fam & press trips που έφεραν στην Αθήνα άνω των 300 τουρ. πρακτόρων και των άνω των 60 δημοσιογράφων), συνέβαλλαν θετικά στην αλλαγή και την καλύτερη ενημέρωση της διεθνούς Κοινής Γνώμης η οποία είχε δραματικά (και αρνητικά) επηρεαστεί από την συνεχή δυσφήμιση μέσω των ξένων δημοσιευμάτων και των αρνητικών εικόνων για την πρωτεύουσα που ανακυκλώνονταν επί σειρά ετών. Βεβαίως τα πράγματα παραμένουν ιδιαίτερα λεπτά και οι ισορροπίες εύθραυστες αλλά τα πρώτα καλά σημάδια γεννούν μια αισιοδοξία την οποία είχαν στερηθεί οι ξενοδόχοι της Αθήνας από το 2008. Τα ξενοδοχεία- μέλη μας λαμβάνουν αναλυτικά report σε ότι αφορά το ενδιαφέρον των ξένων αγορών για την Αθήνα καθώς και τις τάσεις των αγορών.

3.“Cultural Athens city break”

Φέτος επιχειρήσαμε -με την συμμαχία επί τούτου και της Marketing Greece- όχι μόνο να υποστηρίξουμε αλλά και να προβάλλουμε στο εξωτερικό σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα -κυρίως- και που στις περισσότερες από αυτές λειτουργούμε και ως χορηγοί φιλοξενίας. Έτσι, έχουμε ήδη προβάλλει στο εξωτερικό τις εξής εκδηλώσεις: 1) «ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» 4/5/2014, 2) «ATHENS VIDEO ART Festival» 9-18/5/2014, 3) «JAZZ Festival» 30/5-1/6/2014, 4) «PLISSKEN Festival» 6-7/6/2014, 5) «En Lefko Festival» (20-21/6/2014), 6) Εκδηλώσεις «ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» («cinemart- Πατησίων», «ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ», και «ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΙ»).

Ήδη έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τις διοργανώσεις που ως σήμερα υποστηρίχθηκαν από την ΕΞΑΑΑ:

 

«ATHENS OPEN HOUSE»

Ήδη ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη διοργάνωση, το «ATHENS OPEN HOUSE» με την πραγματοποίηση 15.000 επισκέψεων, στα 49 κτίρια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα (ανάμεσά τους και τα ξενοδοχεία μέλη της ΕΞΑΑΑ : GRECOTEL PALLAS ATHENA, NEW HOTEL, FRESH). Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ξεναγήσεις σε κτίρια που είτε γνώριζαν είτε ανακάλυπταν για πρώτη φορά. Κοινή συνισταμένη: η αγάπη τους για τον πολιτισμό, αλλά και για την αρχιτεκτονική, ως αναπόσπαστο στοιχείο της πόλης μας. Ο αριθμός των επισκεπτών στην ιστοσελίδα www.openhouseathens.gr άγγιξε τις 49.000, ενώ ο αριθμός των μοναδικών επισκεπτών τις 30.000, από 80 διαφορετικές χώρες, 61% των οποίων ήταν νέοι επισκέπτες. Το Open House Αthens 2014 πλαισίωσαν το πάρτυ λήξης την Κυριακή 6 Απριλίου, και ο διαγωνισμός φωτογραφίας με συμμετοχή εκατοντάδων φωτογραφιών.

Δείτε το βίντεο για τη δράση στο:  https://www.youtube.com/watch?v=rBFva6wh39Y&feature=youtu.be

Υλικό και φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/s/asjkr3kbpumyiop/Open%20House%20Athens_2014.zip

«ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ»

Επίσης, η Αθήνα κέρδισε μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες: Δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου με 52.000 νούφαρα (τεχνική Origami) σε 512 τ.μ. στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο Μετς στην Αθήνα. Επρόκειτο για μία δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Μυρτώς Δημητρίου -Κοιν. Ανθρωπολόγου, Instructοr Origami, Κάτοχο Ρεκόρ Γκίνες- σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.

Η επίσημη ανακοίνωση από το site του Γκίνες:
http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/2000/largest-origami-mosaic
https://www.facebook.com/GuinnessWorldRecords/photos/a.433038889031.230483.6732359031/10152113898284032/?type=1&theater

Φωτογραφίες της διοργάνωσης στο άλμπουμ: https://www.facebook.com/myrto.dimitriouafull/media_set?set=a.10152317006662456.1073741827.726552455&type=1

Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορωδίες σχολείων και ωδείων καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, ενώ από τον Οκτώβριο-Μάρτιο η Μυρτώ Δημητρίου πραγματοποίησε Έκθεση με πίνακες και τρισδιάστατα έργα Origami στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων, (ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα) Στη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 20.000 άτομα, όλων των ηλικιών αλλά και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ.Nishibayashi με τη σύζυγό του, και πλήθος κόσμου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ:
Για τα fam trips & press trips:

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ: ATHENS HILTON, ARION ATHENS- ASTIR PALACE VOULIAGMENI, GRAND RESORT LAGONISSI, ATHENAEUM INTERCONTINENTAL, GRANDE BRETAGNE, KING GEORGE, N.J.V. ATHENS PLAZA, S.G. LYCABETTUS, ELECTRA PALACE, ΤΗΕ ΜARGI, LIFE GALLERY, STRATOS VASSILIKOS, SOFITEL ATHENS AIRPORT, HERODION, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ, TO ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, TH ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ -ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ, ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (FIX), ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ «ATHENS VIDEO ART FESTIVAL», ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ “ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ», ΤΗΝ «ΚΙΝΗΣΗ “PANDROSSOU STREET ΜΑRΚΕΤ”», TO EΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΗΥΤRΑ», ΤΟ CAVE & BAR a VIN «ΗΕΤΕROCLITO», ΤΗΝ «APIVITA» ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ.

Για το “Cultural Athens city break”: ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ: CROWNE PLAZA, RADISSON BLUE PARK, CRECOTEL PALLAS ATHENA, NEW HOTEL, NOVOTEL ATHENS, ALEXANDROS, STRATOS VASSILIKOS, PARTHENON, FRESH, POLIS GRAND, CANDIA, ATTALOS