Δημήτρης Τσάκας Quartet – Αφιέρωμα στον Charlie Parker

Δημήτρης Τσάκας Quartet – Αφιέρωμα στον Charlie Parker

Ο πρώτος κύκλος της σειράς μουσικών συναντήσεων Jazz στο Μουσείο Γουλανδρή ολοκληρώνεται την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, με την παρουσίαση του μουσικού έργου του θρυλικού Charlie Parker, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα από τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα και το κουαρτέτο του.

Η μουσική του Charlie Parker, ο ήχος και ο τρόπος παιξίματος του σαξοφώνου του έφεραν πραγματική επανάσταση στον χώρο της τζαζ. Δεν άφησε ανεπηρέαστο κανέναν μουσικό της εποχής του, όπως και τους μουσικούς μετέπειτα γενεών.

Αυτό ακριβώς το πάθος για την τζαζ του Charlie Parker ενώνει τους μουσικούς της σύνθεσης του Δημήτρης Τσάκας Quartet οι οποίοι, θέτοντας στο επίκεντρο την μουσική κληρονομιά του Parker, συνθέτουν, δημιουργούν και αυτοσχεδιάζουν επί σκηνής. Στη συναυλία τους στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εκτός από τις συνθέσεις του Charlie Parker, το κουαρτέτο θα παρουσιάσει και αυθεντικές τζαζ μελωδίες από τις κυκλοφορίες των μελών του.

Ο Δημήτρης Τσάκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα, παίρνοντας δίπλωμα με άριστα και τιμητική διάκριση. Σπούδασε τζαζ σαξόφωνο με υποτροφία στο Berklee College of Μusic, με καθηγητές τους Andy McGhee George Garzone και Jerry Berconzi . Συνεργάζεται με μεγάλες ορχήστρες όπως η ΟΣΜ και τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, η Bing Band του Δήμου Αθηναίων, η ΚΟΑ κ.ά. Το προσωπικό του τζαζ σχήμα συμμετέχει σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Date

Jan 10 2020

Time

8:30 pm

Location

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35
(e)Magazino