ne_950993.jpg
Fam-Trips 2012-2013 Α’ Κύκλος
E-MAGAZINO

Η ΕΞΑΑΑ προχώρησε με πρωτοβουλία του Προεδρείου της στην διοργάνωση σειράς fam trips προκειμένου αφενός να ενισχύσει την σχέση των ξενοδοχείων – μελών μας με την τουριστική αγορά και αφετέρου να «ανοίξει τον δρόμο» στη βελτίωση της γνώμης των ξένων τουριστικών πρακτόρων για την Αθήνα και τον προορισμό γενικά, η οποία είχε δυσμενώς επηρεαστεί (κυρίως από την εικόνα την οποία μετέδιδαν για την Αθήνα τα ξένα ΜΜΕ).

Παράλληλα -και με την ευκαιρία- η ΕΞΑΑΑ θεώρησε σωστό και σκόπιμο να δείξει στους εκπροσώπους των ταξιδιωτικών γραφείων που φιλοξενήσαμε αυτό που κατά κανόνα ΔΕΝ γνώριζαν ότι δηλαδή η Αθήνα αποτελεί μια παραθαλάσσια πρωτεύουσα, αλλά και έναν πολυθεματικό προορισμό διακοπών (εξαιρετική «ριβιέρα», παραλίες για μπάνιο, νησιά σε κοντινή απόσταση, μαρίνες / θαλάσσιο τουρισμό, μοναδικά πολιτιστικά, ιστορικά και άλλα αξιοθέατα, ενδιαφέρουσες διαδρομές σε όλη την Αττική, νυχτερινή και πολιτιστική ζωή, αγορές κ.λπ.) ενώ δεν παύει να είναι ιδανικός city break και συνεδριακός προορισμός.

Η προσπάθειά μας αυτή -ενίσχυσης και επανατοποθέτησης της εικόνας του προορισμού αλλά και η γνωριμία «στην πράξη» των ξένων Τουριστικών πρακτόρων με την Αθήνα και τα ξενοδοχεία μέλη μας, στέφθηκε στον α΄κύκλο με απόλυτη επιτυχία:

* Το πρόγραμμα φιλοξενίας και ξεναγήσεων ενθουσίασε τους προσκεκλημένους και ανατράπηκε η αρνητική τους άποψη για την Αθήνα. (Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι «ξαφνιάστηκαν» θετικά, άλλαξαν γνώμη και ότι θα μεταφέρουν στην πατρίδα και τους συνεργάτες τους την εικόνα που αποκόμισαν.  Αναμένουμε πλέον τα αποτελέσματα…)

* Τα ξενοδοχεία – μέλη μας που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην δράση έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και περιποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φιλοξενούμενους συμβάλλοντας απ’ την πλευρά τους στην διαμόρφωση άριστης εικόνας για το προϊόν της αθηναϊκής ξενοδοχίας.

* Η δημιουργία ενός σημαντικού δικτύου συνεργατών (σε εθελοντική βάση) που αναπτύχθηκε με αφορμή τα fam trips απέδειξε την αξία που έχουν οι συνέργειες και φανέρωσε το εύρος των θετικών αποτελεσμάτων που μπορούν να αποδώσουν οι προσπάθειες με όραμα. Με σχεδόν μηδενικό κόστος καταφέραμε να προσελκύσουμε περισσότερους από 200 τουριστικούς πράκτορες από 12 διαφορετικές χώρες – Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Αγγλία, Γεωργία, Τουρκία, Ρωσία, Βέλγιο, Ισραήλ, Ελβετία – αποδεικνύοντας ότι πολλά μπορούν να γίνουν ακόμη και… χωρίς budget (!)

*«Δεξί χέρι» μας σε αυτή την προσπάθεια ήταν η AEGEAN την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση και στενή και άψογη συνεργασία της. Η Aegean εκτός του ότι πρόσφερε τα αεροπορικά εισιτήρια, ενεργοποίησε το δίκτυο των συνεργατών της σε χώρες που πετά η εταιρεία.

Αξίζει να αναφερθούμε με ξεχωριστό τρόπο και στο Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, καθώς 18 ξεναγοί προσέφεραν αφιλοκερδώς ξεναγήσεις υψηλού επιπέδου σε όλες τις γλώσσες και συνόδευσαν τα γκρουπ.

Σημαντικότατη ήταν και η συμβολή και όλων των λοιπών εμπλεκομένων (τουριστικά γραφεία ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ  και TOUROLYMPIC, εμπορικά καταστήματα της Οδού Πανδρόσου / κίνηση «PANDROSSOU STREET», Κόκκινο Λεωφορείο της Αθήνας «red bus», κρουαζιέρες στον Αργοσαρωνικό / ΥΔΡΑΪΚΗ,  εταιρεία ταξί «TAXIPLON», ταβέρνες, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης – κ.ά).